Hersenletsel, en dan?Na de eerst, intensieve periode van behandeling en therapieën komt er een moment dat de vooruitgang tot stilstand komt. Dat kan confronterend zijn. De meeste mensen willen vooruit blijven gaan en niet stilstaan. Kunt u genoegennemen met de mogelijkheden die u nu heeft of zit er meer in? Of eigenlijk is de vraag; kunt u berusten in deze situatie of niet? Stilstaan is geen optie. 

 

Voor Marco was het antwoord: nee, ik wil meer kunnen. Ik wil niet verder met een stempel 'hersenletsel', maar alles eruit halen wat erin zit. In onze zoektocht naar progressie, kwamen we in aanraking met iemand die in Amerika een speciale behandeling had gevolgd. Deze behandeling is specifiek gericht op verder herstel na hersenletsel.

 

De behandeling 

De behandeling is helaas op dit moment alleen in Amerika te ondergaan. De methode is er op gericht om de hersenen opnieuw te activeren. Dit gebeurt door middel van een injectie in de ruggenwervel. Daar wordt een vloeistof ingespoten die de hersenen een nieuwe impuls geeft. De vloeistof is niet veel meer dan een middel dat gebruikt wordt tegen artrose. Maar het resultaat is verbluffend!

 

Onze ervaring

Inmiddels zijn wij zelf naar Amerika afgereisd om Marco deze behandeling te laten ondergaan. Het doel was om nog meer stappen te zetten in zijn genezingsproces. En dat is gelukt! Bij Marco zijn er veel verbeteringen gaande. Bewust 'gaande' aangezien de injectie nog zeer lange tijd doorwerkt. De vooruitgang is direct merkbaar, maar stopt niet na de behandeling. De resultaten blijven zich ontwikkelen. 

 

Andere ervaringen

De arts die deze behandeling uitvoert, heeft inmiddels meer dan 3000 mensen van over de hele wereld behandeld. De verbeteringen in de conditie van de patiënten met hersenletsel zijn heel bijzonder te noemen. Om te laten zien wat de effecten kunnen zijn, staan hieronder een aantal filmpjes van behandelingen in het Institute of Neurological Recovery. U kunt ook zoeken op You Tube door bij de zoekfunctie: 'reverse stroke' in te voeren.

 

Rechtstreekse link naar You Tube filmpjes van deze behandeling:

https://www.youtube.com/user/nrimed

https://vimeo.com/223520139 - uitzending van Australisch tv programma 60 minutes

 

Uiteraard is meer informatie ook te vinden op de website van het instituut: http://nrimed.com 


Hulp of informatie nodig?

Mocht u na het lezen van deze pagina of het kijken van de filmpjes meer weten, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen u van alles vertellen en uitleggen. Als u interesse heeft in de behandeling en ondersteuning nodig heeft bij het proces, dan kunt u uiteraard ook bij on terecht.