Thuis zitten is niet nodigWij zorgen graag dat u zo veel mogelijk kunt blijven doen wat u gewend was. Dat blijft niet beperkt tot aanpassingen in uw huis. U wilt wellicht zelf boodschappen blijven doen, bij vrienden koffie drinken of een hobby buiten de deur uitoefenen. Daar heeft u vervoer voor nodig.

 

Dat begint al bij het afscheid van het revalidatiecentrum of ziekenhuis. Want hoe komt u thuis? Een rolstoel past niet in iedere auto en niet iedereen heeft iemand die hem of haar kan komen ophalen. Gelukkig zijn er in Nederland veel mogelijkheden.

 

Zelf blijven rijden

Wellicht kunt u met enkele aanpassingen aan uw auto zelf blijven rijden. Dat kan het verplaatsen van een richtingaanwijzer zijn of het verhogen van de pedalen. Dit betekent wel dat u een aangepast rijbewijs moet aanvragen. De overheid verwacht dat u het CBR zelf informeert over wijzigingen in uw medische situatie. Het kan zijn dat u dan ook enkele extra rijlessen nodig heeft. Maar daar krijgt u een stuk mobiele vrijheid voor terug!

 

Overige vervoersmogelijkheden

Is zelf rijden geen optie? Dan zijn er nog genoeg alternatieven. U kunt via WMO-afdeling van uw gemeente een beroep doen op de regiotaxi voor vervoer binnen de regio of de Valys (collectief taxivervoer) buiten de regio. Ook het openbaar vervoer heeft  mogelijkheden voor mensen met een beperking.

 

Al deze opties gaan helaas wel gepaard met een hoop papierwerk. Ziet u daar tegenop? Of moet er snel iets geregeld worden? Wij helpen u graag op weg!


Wat kunnen we voor u doen:

  • Het vervoer van ziekenhuis of revalidatiecentrum naar huis regelen
  • Hulp bij het aanvragen van de Regiotaxi of Valyspas
  • Hulp bij het aanvragen van een aangepast rijbewijs
  • Het regelen van aanpassingen aan uw auto
  • Het aanvragen van een gehandicapten parkeerkaart